THE FACT ABOUT KüLTüR MANTARı TOHUMU THAT NO ONE IS SUGGESTING

The Fact About kültür mantarı tohumu That No One Is Suggesting

The Fact About kültür mantarı tohumu That No One Is Suggesting

Blog Article

Mantarın sayısız faydalarının tüketiciye ulaştırılması verilen emeğin karşılığının alındığının bir göstergesi olur.

• Torbalara veya kaplara doldurun: Hazırladığınız karışımı sterilizasyon torbalarına veya kaplarına doldurun ve kapaklarını sıkıca kapatın. Kapları kapalı bir şekilde kaynar su dolu tencerede yaklaşık two saat boyunca sterilize edin.

Islatma işlemi sonunda samanın nem oranının % seventy five civarına getirilmesi sağlanır. Saman yeterli neme ulaştıktan sonra kaba yığın yapılması işlemine başlanır.

İstiridye mantarı miseli ekledikten sonra poşetleme işlemi yapmanız gereklidir. Poşetleme işlemi mantar kompost makinası ile yapılabildiği gibi el ile de yapılabilir.

Mantar üretmeye karar verdiniz ve poşet arıyorsanız 30x60 poşetlerimiz hem istiridye mantarı için hemde diğer mantar uygulamalarınız için idealdir.

Ayrıca kimyasal madde ile yapılan sterilizasyon sonrasında atık suların arıtılmadan doğaya karışması sonucunda önemli çevresel etkilere neden olurlar.

İstiridye mantarı nasıl yetiştirilir ? İstiridye mantarı yetiştirmek için bizden istiridye mantarı yetiştirme kitiye mantar yetiştiriciliğine başlayabilirsiniz. İstiridye mantarını yetiştirmek zormudur…

Son zamanlarda evde istiridye mantarı yetiştiriciliği fazlasıyla ilgi görmeye başlamıştır. Evde rahatça yetiştirilebilen bu mantar için birkaç malzeme yeterli olmaktadır. Bunlarda en önemlisi mantar tohumudur. Mantar tohumu hazır halde satıldığı gibi evde de rahatlıkla yapılabilmektedir.

Buhar kazanıyla yapılan bu işlem sayesinde, yetişen mantarların sağlığı riske atma gibi bir ihtimali olmaz.

Metilbromid ile yada göz taşı ile kompostun dezenfeksiyonu yapılırken dikkat edilecek nokta hava sıcaklığının 20°C civarında olmasıdır. Daha düşük sıcaklıklarda metilbromid buharlaşmadığından dezenfeksiyon etkili olmaz.

Mantarı yetiştirebilmek için kompost hazırlamanız gerekir. İstiridye mantarının pembe, mavi ve altın rengi olan çeşitleri vardır. Gerekli iklim koşulları sağlandığı zaman her yerde istiridye mantarını kolaylıkla yetiştirebilirsiniz.

Bu malzemelerin üzerine istiridye mantarı sporları serpilir ve nemli bir ortamda bekletilir. Bir süre sonra, miselyum malzemeye yayılır ve istiridye mantarı tohumu hazır olur.

■ Daha sonra mantarın yetişmesi için ideal alanlar olan bodrum katı ve mahzen gibi yerleri hazırlamanız gerekli.

This Web-site is utilizing a stability support to safeguard itself from on the web assaults. The action you only executed brought on the security Option. There are many actions which could cause this block together with submitting a particular term or phrase, a SQL command or click here malformed data.

Report this page